Oblíbené (0)
Košík
je prázdný

Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii

Ladislav Špaček
Cena v prodejně: 599 Kč
Cena při objednávce v e-shopu:
-60
539

Skladem (1ks)

dalších 810-820ks na objednávku.

Dostupné v prodejně

K vyzvednutí zítra

Odesíláme obratem

od 59 Kč, dodání út 30.4

Podrobnosti o dodání

Kdy můžu zboží mít?

Osobní odběr

Prodejna Benešov - ZDARMAzítra

Výdejní místa

WEDO Pobočky, AlzaBox59 Kčút 30.4
Balíkovna79 Kčút 30.4
Zásilkovna69 Kčút 30.4
Česká pošta - Balík Na poštu99 Kčút 30.4
Zásilkovna SK95 Kččt 2.5

Dodání na adresu v ČR

Stažení online0 Kčzítra
WEDO doručení na adresu65 Kčút 30.4
Zásilkovna - domů99 Kčút 30.4
Česká pošta - Balík Do ruky119 Kčút 30.4
Zásilkovna SK - domů139 Kččt 2.5

Uvedený termín u dodání domů a na výdejní místa je orientační. Balíček může přijít v rozmezí dvou dní po termínu.

Recepty nejtnámějších českých šéfkuchařů

Kniha Etiketa stolování Ladislava Špačka je obsáhlou a podrobnou příručkou etikety při stolování. Zaměřuje se na praktická témata, která se týkají každého z nás. Seznamuje čtenáře s chováním u stolu, poskytuje návody, jak správně prostřít stůl a jak rozsadit hosty. Vysvětluje, jak jíme běžná jídla i exotické pokrmy, proč bychom měli držet správně příbor, jak zacházíme s ubrouskem, sklenicemi a dalším náčiním. Spolehlivě nás provede stolováním v restauraci i na banketu, velkou pozornost však věnuje i domácímu stolování, tak důležitému pro to, abychom byli správným vzorem našim dětem. Zajímavě konfrontuje současné pojetí etikety u stolu s pravidly, která před sto lety stanovil legendární Jiří Guth-Jarkovský.

Etiketa stolování má velký přesah do gastronomie. Seznamuje nás s velkými osobnostmi francouzské kuchyně a s dějinami stolování, věnuje pozornost vývoji gastronomie i věhlasným kuchyním, které nyní vládnou světu. Jako bonus kniha představuje deset nejvýznamnějších osobností našeho gastronomického světa (Zdeněk Pohlreich, Jiří Štift, David Šašek, Radek Kašpárek, Jan Kracík, Flemming Laugesen, Roman Paulus, Jan Punčochář, Oldřich Sahajdák, Sylvio Spohr, Otakar Žoudlík), které se podělily o recepty na své nejvyhlášenější pokrmy. Grafické a výtvarné řešení povyšuje knihu do sféry dárkových publikací s praktickým obsahem. Je užitečná pro každého, kdo chce stolovat podle společenských pravidel.

EAN9788024276175
ISBN978-80-242-7617-5
Rozměry252 x 224 x 35 mm
Hmotnost1350
Datum vydání15. 10. 2021
Vazbapevná vazba
Počet stran:368
Nakladatelství:Universum
Jazyk:česky